Джерело: unian.ua
Цей рецепт розрахований на вісім-десять порцій, і випікається всього за 20-25 хвилин.

Бісквіт Вікторія популярний не просто так – він досить просто готується і дуже смачний. Торт складається з двох ванільних бісквітів, складених разом з джемом і кремом у середині. Незважаючи на те, що це проста випічка, її можна підкоригувати за смаком, зокрема замінити джем або вибрати інший крем.

Ресторанний критик і автор кулінарних книг Найджела Лоусон поділилася з Express своїм рецептом цього бісквіта, який, за її словами, вона готує “вже десятки років”.

Цей рецепт розрахований на вісім-десять скибочок, і випікається всього за 20-25 хвилин.

Інгредієнти:

Для торта:

  • 225 г несолоного масла, розм’якшеного
  • 225 г цукрової пудри
  • Одна чайна ложка ванільного екстракту
  • 200 г звичайного борошна
  • 25 г кукурудзяного крохмалю
  • Дві з половиною чайні ложки розпушувача
  • Щіпка солі
  • Чотири великих яйця кімнатної температури
  • Дві-три столові ложки молока кімнатної температури

Для начинки:

  • 75 г малинового джему без кісточок
  • 10 г свіжої малини
  • 150 мл жирних вершків

Спосіб приготування:

  1. Почніть зі збивання масла і цукру разом до дуже легкої і пухнастої маси, потім додайте ваніль і знову перемішайте.
  2. В іншій мисці змішайте борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач і сіль.
  3. Вбийте одне яйце у вершкове масло і цукор, потім додайте одну столову ложку борошняної суміші та продовжуйте так, поки всі яйця не будуть використані.
  4. Добре розітріть, потім ретельно вмішайте борошно, що залишилося.
  5. Потім влийте молоко, перемішайте і розподіліть тісто між двома формами.
  6. Випікайте протягом 20-25 хвилин у заздалегідь розігрітій до 180 градусів (160 градусів з конвекцією) духовці.
  7. Вийміть бісквіти з духовки, коли верхівки стануть темно-коричневими та будуть пружними на дотик, залиште їх застигати у формі протягом 10 хвилин, перш ніж перекласти на решітку для охолодження.
  8. Після того, як бісквіти охолонуть, покладіть один із них на блюдо верхівкою донизу, потім розподіліть по ньому джем, до якого додайте розім’яту свіжу малину.
  9. Збийте вершки, поки вони не стануть густими, але все ще м’якими, і розподіліть їх по джему.
  10. Покладіть другий корж зверху, посипте двома чайними ложками цукрової пудри, потім негайно подавайте.

Раніше УНІАН ділився рецептом “простого” шоколадного торта від Мері Беррі, на приготування якого піде всього 30 хвилин.