Джерело: unian.ua
Цей рецепт розрахований на вісім-десять порцій, і випікається всього за 20-25 хвилин.
Бісквіт Вікторія популярний не просто так – він досить просто готується і дуже смачний. Торт складається з двох ванільних бісквітів, складених разом з джемом і кремом у середині. Незважаючи на те, що це проста випічка, її можна підкоригувати за смаком, зокрема замінити джем або вибрати інший крем.
Ресторанний критик і автор кулінарних книг Найджела Лоусон поділилася з Express своїм рецептом цього бісквіта, який, за її словами, вона готує “вже десятки років”.
Цей рецепт розрахований на вісім-десять скибочок, і випікається всього за 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
Для торта:
- 225 г несолоного масла, розм’якшеного
- 225 г цукрової пудри
- Одна чайна ложка ванільного екстракту
- 200 г звичайного борошна
- 25 г кукурудзяного крохмалю
- Дві з половиною чайні ложки розпушувача
- Щіпка солі
- Чотири великих яйця кімнатної температури
- Дві-три столові ложки молока кімнатної температури
Для начинки:
- 75 г малинового джему без кісточок
- 10 г свіжої малини
- 150 мл жирних вершків
Спосіб приготування:
- Почніть зі збивання масла і цукру разом до дуже легкої і пухнастої маси, потім додайте ваніль і знову перемішайте.
- В іншій мисці змішайте борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач і сіль.
- Вбийте одне яйце у вершкове масло і цукор, потім додайте одну столову ложку борошняної суміші та продовжуйте так, поки всі яйця не будуть використані.
- Добре розітріть, потім ретельно вмішайте борошно, що залишилося.
- Потім влийте молоко, перемішайте і розподіліть тісто між двома формами.
- Випікайте протягом 20-25 хвилин у заздалегідь розігрітій до 180 градусів (160 градусів з конвекцією) духовці.
- Вийміть бісквіти з духовки, коли верхівки стануть темно-коричневими та будуть пружними на дотик, залиште їх застигати у формі протягом 10 хвилин, перш ніж перекласти на решітку для охолодження.
- Після того, як бісквіти охолонуть, покладіть один із них на блюдо верхівкою донизу, потім розподіліть по ньому джем, до якого додайте розім’яту свіжу малину.
- Збийте вершки, поки вони не стануть густими, але все ще м’якими, і розподіліть їх по джему.
- Покладіть другий корж зверху, посипте двома чайними ложками цукрової пудри, потім негайно подавайте.
Раніше УНІАН ділився рецептом “простого” шоколадного торта від Мері Беррі, на приготування якого піде всього 30 хвилин.