Вчора, 16 жовтня, стало відомо, що за результатами таємного голосування зборів суддів головою Болградського районного суду була обрана Алла Валентинівна Кравцова.  

За даними з відкритих джерел, Алла Кравцова, громадянка України, згідно з Указом Президента України від 18 червня 2010 року була призначена на посаду судді Болградського районного суду строком на п’ять років. Після завершення цього терміну, 18 червня 2015 року, Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендувала її для обрання на посаду судді цього ж суду безстроково, і відповідне подання було внесене до Верховної Ради.

У травні 2024 року Кравцова подала заявку на участь у конкурсі на зайняття вакантних посад суддів Вищого антикорупційного суду. Однак Вища кваліфікаційна комісія суддів України відмовила їй у допуску до конкурсу, посилаючись на рішення від 23 листопада 2023 року.

У 2021 році ім’я судді було на слуху на території Бессарабії, адже Алла Кравцова звернулася до Вищої ради правосуддя із скаргою на те, що у матеріалах справи виявила конверт з грошима. У конверті було 300 доларів США, що вона розцінила як можливу спробу вплинути на її професійну діяльність. Справа стосувалася позову до приватного підприємства про скасування запису у Державному реєстрі речових прав та припинення права оренди на земельну ділянку, підпис представника позову завірений печаткою Адвокатського об’єднання «Правовий центр “Інтелект”». Водночас, об’єднання «Правовий центр “Інтелект”» заперечило будь-яку причетність до втручання у діяльність судді та звернулося до Вищої ради правосуддя з відповідною заявою.

 

Джерело: bessarabia.in.ua/