Джерело: unian.ua
Раніше стало відомо, що з полігону на Одещині втекли троє мобілізованих з числа колишніх в’язнів.

Трьох військовослужбовців, які залишили територію навчального центру в Одеській області, знайшли і повернули до військової частини. Про це з посиланням на виконувача обов’язків начальника управління комунікацій оперативного командування “‎Південь”‎ підполковника Олексія Міщенко повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, мобілізовані залишили територію центру через те, що хотіли “використовувати цей час на власний розсуд”. Інформація про те, що вони були озброєні, не відповідає дійсності.

“Вже 25 серпня їх затримали і доставили назад. Навіть не пройшло доби, тому це не розцінюється як самовільне залишення частини, вони і далі залишаються військовослужбовцями однієї з механізованих бригад” – йдеться у заяві Міщенка.

Де саме було затримано мобілізованих, не уточнюється. Саму військову частину очікує службова перевірка, винних осіб обіцяють притягнути до дисциплінарної відповідальності.

Втеча мобілізованих ексв’язнів – як це було

Раніше повідомлялось, що 24 серпня троє мобілізованих, які нещодавно підписали контракти на службу в Силах оборони в місцях позбавлення волі, втекли з полігону. На полігоні проходили заняття, де відпрацьовувалось тактичне переміщення і стрільба в умовах, які були наближені до бойових. Саме під час такого уроку ексв’язням вдалося втекти.

Зазначимо, що військові і до цього розуміли, що частина в’язнів, які зголосилися на мобілізацію, спробують втекти. Втім, кількість таких осіб оцінюють, як відносно невелику.