Дві вантажівки з лінійною алкілбензолсульфокислотою прибули до пункту пропуску «Орлівка».

До пункту пропуску «Орлівка», що на Одещині, поромом з Туреччини прибули дві вантажівки з лінійною алкілбензолсульфокислотою (АБСК).

Водії, громадяни України, заявили до митного оформлення 190 бочок з АБСК, хімічною сполукою, яка використовується в якості компоненту для виробництва засобів побутової хімії, при виробництві косметичних засобів та продуктів особистої гігієни.

В поданих ними документах, оформлених митними органами Румунії, країною походження та відправником вантажу, який слідував на адресу однієї з українських компаній, зазначалась Туреччина. Втім під час митного огляду вантажівок у кабіні однієї з них митники виявили інший пакет товаросупровідних документів. Згідно транзитної декларації, оформленої митними органами Туреччини, виробником партії АБСК є Іран, а одержувачем – зовсім інша українська компанія.

Більш того, портативний спектрометр попередньо дав висновок про присутність у складі АБСК формальдегіду, що може свідчити про наявність складних прекурсорів.

За фактом надання митниці неправдивих відомостей стосовно країни походження товарів складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.  Майже 42 тонни хімічної речовини тимчасово вилучено. Висновок щодо наявності прекурсорів у її складі зробить відповідна експертиза.

Нагадаємо, раніше одеські митники заблокували незаконне ввезення іранського скла.

Джерело: odessa.online