Джерело: unian.ua
Приватне відео хлопця потрапило у чат житлового будинку.

В Одесі поліція розпочала кримінальне провадження через бійку що сталася на ґрунті сексуальної орієнтації – подружжя ображали та побили сусіда, який цілувався з хлопцем, а той, захищаючись, залив опонентів з газового балончика. Як повідомила організація KyivPride, конфлікт стався на початку липня після того, як відео, на якому хлопець цілується з іншим хлопцем, “злили” у місцевий телеграм-канал, а потім – у чат житлового будинку.

Організація оприлюднила відео, на якому зафіксовано конфлікт між сусідами – хлопцем, який цілувався, та його опонентами – чоловіком та жінкою.

Йдеться, що сусідка громадянина почала ображати хлопця у чаті та запросила на вулицю, щоб поговорити. Той попередив, що не буде вступати у бійку, водночас у разі агресії використає перцевий балончик.

Перебуваючи біля будинку, на очах у свідків, жінка облаяла сусіда та намагалася плюнути йому в обличчя, але той застосував балончик – рідина попала в обличчя жінки. Після цього її чоловік, а згодом й вона сама почали бити хлопця, в тому числі ногами. На відео чутно, як якісь люди просять, щоб сусіди припинили побиття.

На місце події прибули правоохоронці. Обидві сторони звернулися до поліції з заявами.

В Одесі сталася бійка через сексуальну орієнтацію

У регіональному главку Національної поліції повідомили, що розпочали провадження за фактом конфлікту між сусідами із застосуванням перцевого балончика, нецензурною лайкою та бійкою

“Інцидент стався кілька днів тому у дворі будинку на вулиці Краснова. Попередньо поліцейські встановили, що 35-річні чоловік та дружина сварились із 22-річним сусідом. В ході конфлікту панянка хотіла плюнути в обличчя молодика, на що той розпилив у її бік перцевий балончик, попавши газом також на її чоловіка, який миттєво кинувся його бити. Згодом до побиття молодика долучилась і жінка”, – розповіли правоохоронці.

Зараз до територіального підрозділу поліції надійшло дві заяви від обох чоловіків щодо вжиття правоохоронцями заходів відносно дій одне одного. За даним фактом дізнавачі розпочали два провадження за ознаками частини 1 статті 125 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується як умисне легке тілесне ушкодження.

Правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту, його причину, а також отримані обома сторонами ушкодження.

ЛГБТ в Україні – останні новини

Нагадаємо, український продюсер, що працював над створенням шоу “Голос країни” та “Танці з зірками” Володимир Завадюк взяв участь у Марші рівності на підтримку прав і видимості ЛГБТК+.

Рік тому Володимир зробив камінг-аут і тепер він часто показує свого бойфренда у соцмережах, а 16 червня, у центрі Києва відбувся Марш рівності, куди прийшов Завадюк зі своїм коханим Павлом Супрунюком.

Продюсер розповів, що це перша така акція у його житті. За його словами, він вірить у те, що вона зможе бути прикладом та зразком для багатьох інших країн, які теж болісно трансформуються. Він наголосив, що людям потрібно боротися за свої права, говорити вільно про свою позицію, бути толерантними, відкритими, щирими, поважати права та кордони одне одного.

Водночас продюсера обурила акція противників, які намагалися перешкодити проведенню Маршу. Завадюк заявив, що не розуміє, чому вони проти того, аби всі були нарівні, та додав, що йому соромно за протестувальників.