Джерело: unian.ua
У 28-річного потерпілого переломи кісток обличчя та черепа.

В курортній Одесі жорстоко побили військового, коли той відпочивав з сім’єю. Про це повідомив активіст Дем’ян Ганул, який оприлюднив відповідне відео.

За його даними, подія сталася ввечері в “Аркадії”, а про ситуацію, що склалася, йому розповіли у бригаді, у складі якої служить потерпілий.

“2 липня увечері, військовослужбовець однієї з бойових бригад оперативного командування “Південь”, знаходячись у законній відпустці, прогулювався з сімʼєю та друзями “Аркадією” в Одесі. Під час відпочинку в кафе, почалася словесна перепалка з компанією цивільних “чоловіків”, яка переросла у бійку після слів: “Я тебе туди не посилав” (на фронт – УНІАН)”, – навів Ганул коментар військових.

Як уточнив активіст, потерпілий отримав тяжкі травми голови та обличчя, втратив багато крові. Наразі він знаходиться у лікарні в тяжкому стані. Водночас він зазначає, що деякими телеграм-каналами, поширюється інформація про те, що нібито військовий перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, чіплявся до перехожих та провокував бійку.

Побиття військового в Одесі

“В матеріалах кримінального провадження та в поясненнях свідків, подібна ганебна інформація відсутня, що свідчить про намагання проросійських інформаційних ресурсів дискредитувати військовослужбовців ЗСУ та налаштувати цивільне населення Одещини проти українських захисників”, – наголошує Ганул.

За словами Ганула, за підозрою у побитті військового затримано підозрюваного – уродженця  Херсона Олександра Єпішина, 1989 р. н.

“Військових дуже багато, велика кількість з них не отримує належної реабілітації, це велика проблема сьогодення. Тому, ми маємо з розумінням ставитися та допомагати ветеранам, якщо навіть відбувся конфлікт, його слід владнати без застосування сили проти наших захисників. Під*р, який розуміючи що перед ним військовий, почав цілеспрямовано його забивати, коли той не чинив опір”, – наголосив активіст.

Він оприлюднив уривок відео з потерпілим та фото підозрюваного, який зараз нібито перебуває у СІЗО.

У регіональному главку Національному поліції факт побиття підтвердили. Йдеться, що про бійку, яка сталась 2 липня, близько 22:00, на Аркадіївській алеї, поліцейським повідомили перехожі.

Правоохоронці встановили, що між двома компаніями відпочивальників сталася сварка, в ході якої один чоловік вдарив іншого в голову. 

Медики госпіталізували 28-річного потерпілого до лікарні та діагностували йому важку черепно-мозкову травму, переломи кісток обличчя та черепа, а також субарахноїдальний крововилив. 

Інших учасників події правоохоронці доставили до територіального підрозділу поліції. Після зʼясування всіх обставин інциденту слідчі внесли відомості за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України. Мова йде про умисне тяжке тілесне ушкодження. 

“35-річного чоловіка, який спричинив потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України”, – розповіли поліцейські.

Побиття та образи щодо військових в Україні – останні новини

Як повідомляв УНІАН, активіст Дем’ян Ганул розповів, що в Одесі фітнес-тренер ображав військового та побажав смерті всім українським захисникам. На відео зафіксовано спілкування у між людиною у “пікселі” та чоловіком спортивної статури: перший – каже, що воював, зокрема у складі 53-ї механізованої бригади, другий – висловлюється нецензурною лайкою, ображає військового. Тренер відмовився назватися, побажав “здохнути” усім військовим, лаявся тощо. Згодом його відвезли до військкомату.

Також стало відомо, що у Києві підліток побив ветерана війни. За словами сестри постраждалого, чоловік вигулював собаку і вже повертався додому, коли до нього підійшли троє юнаків. Один із них “почав предʼявляти за зачіску”.

“Через декілька миттєвостей Олександр отримав удар, був дезорієнтований та не міг чинити опір. Била одна людина, дві інші стояли та страхували на випадок, якщо цей не впорається”, – розповіла вона.