Нещодавно заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач поділився деякими рішеннями, які обговорили під час чергового засідання формату Україна/Молдова/Румунія/Єврокомісія/США на тему розвитку експортної логістики в Дунайському регіоні.

Зокрема мова йшла про порти Дунаю, а також спрощення та пришвидшення руху вантажів автомобільними шляхами до портів Галац та Констанца.

Як поділився Сергій Деркач, вже до вересня партнери обіцяють запустити спільний контроль на пункті пропуску «Джурджулешти – Галац», за аналогією із спільним контролем на «Рені – Джурджулешти». Тому вантажівки зможуть одразу прямувати від Рені до Галацу без додаткових зупинок.

Крім того, була обговорена ідея щодо запровадження окремої електронної черги для тих вантажівок, що прямують у Галац через «Рені». Посадовець зазначає, що це питання ще розглядатимуть детальніше.

Паралельно з цим також планують подальшу розбудову пункту пропуску «Рені», для чого була подана заявка до програми Євросоюзу CEF.


Джерело